Kouluttajat

TVA Pori ry:n kouluttajina toimii suuri joukko vannoutuneita koiraharrastajia. Alta voit lukea heistä enemmän. Lisäämme kouluttajien esittelyitä jatkuvasti, eli lista ei ole täydellinen.
 
 
Niina Anttila

Olen yli 30-vuotias koiraharrastaja Noormarkusta. Kotona minulla asustaa kaksi saksanpaimenkoiraa ja yksi valkoinenpaimenkoira. Valkkareiden kanssa olen aloittanut toko  harrastuksen 2007 ja kahden koiran kanssa kilpaillut TK2 verran. 

Nykyään olen enemmän ajautunut palveluskoiralajeihin ja harrastan sakemannieni kanssa suojelua ja valkkarin kanssa metsäjälkeä. 

Liisa Elo

Ihan ikioman koirani, malinoisuros Rikon, hankin vuonna 2013, jolloin myös alkoivat TOKO-treenit. Iän ja kokeilunhalun karttuessa matkaan tarttuivat myös agility, rallytoko ja PK-puolelta metsäjälki. Tällä hetkellä saavutuksiamme ovat TK1, TK2, TK3, BH, agilityssa maxi3-luokasssa kisataan ja rallytokosta pari alokasluokan ykköstulosta.

Olen käynyt myös TOKOn liikkeenohjaajakurssin ja tällä hetkellä suoritan opintoja koirahierojaksi insinöörityöni ohella. Taloudessa asuu myös australianpaimenkoira, joka on jäänyt perheriitojen välttämiseksi vain avopuolisoni harrastuskaveriksi. Kouluttajana keskityn koirakon väliseen tunnetilaan ja oikeisiin suoritustapoihin.

 

Maarit Järvinen
 
Olen yli kolmekymppinen Harjavaltalaistunut kahden koiruuden omistaja. Vanhampi x-rotuinen, hidas ja vakaa Jedi on vuosimallia 2005 ja nuorempi bortupoika Mosku vuosimallia 2009. Koiraurani alkoi ihan vaan arkitottiksen parissa, jonka jälkeen ajettelin että mikä ettei sitä voisi pidemmällekkin vielä. Nyt siis tokon lisäksi kalenterissa vilkkuu agitreenit ja etsintätreenit.
TVAn kalustoon olen kuulunut jo muutaman vuoden. Tällä hetkellä vedän lähinnä kymppi- ja lukiokursseja, mutta minut on nähty myös vetävän keskikoulua, amista ja yläkoulua. 
 

 


Kirsi Kivinen
 

Olen yli kolmekymppinen, koiriin hurahtanut porilainen. Lapsuudenkodista alkaen koirat ovat aina olleet osa elämääni. Ensimmäisen oman palveluskoirani sain -99. Se oli suuri ja voimakas rottweiler-uros. Vuodesta 2002 alkaen taloudessamme on asustanut suursnautsereita ja tällä hetkellä niitä meillä onkin kolme. Varsinaisen tavoitteellisemman kipinän koiraharrastukseeni sain vuonna 2011 TVA- eskarista, jonka jälkeen olen säännöllisesti TVA:n kursseilla käynyt! Vanhin koiristani TOKOilee, muutamia kokeitakin hänellä on jo takana tältä saralta. Lisäksi harrastan PK-hakua ja FH-jälkeä tavoitteellisesti

Kouluttajana pyrin huomioimaan koirakot yksilöinä. Tavoitteeni, niin omien kuin muidenkin koirien kanssa, on ohjaajalle työskentelevä iloinen ja onnellinen koira! 
Heini Marmela

Olen päälle 30-vuotias koiraharrastaja Porista. Koirien kanssa on tullut talsittua elämää vuodesta -93 asti. Tällä hetkellä kotoa löytyy yksi koira. Tokoilun aloitin vuonna 2012 edesmenneen ranskanbulldoggi Nanin kanssa TVA:n riveissä. Toko vei nopeasti mukanaan, mutta totesin, ettei oman koiran motivaatio riittänyt eskaria pidemmälle. Vuodesta 2013 olen saanut ystäviltäni lainakoiraksi rottweiler Iitan, jonka kanssa on saatu hankittua TK1-koulutustunnus. Edustimme Iitan kanssa TVA:ta TokoSM 2015 -kisoissa joukkuekisassa.

Myös oman koirani, ranskanbulldoggi Kiran, kanssa on tarkoitus päästä kisakuntoon. Sillä kun motivaatiota riittää.

TVA:lla aloitin kouluttamisen 2015 syksyllä. Tällä hetkellä koulutan yläkoulua. Kouluttajana pyrin ottamaan huomioon jokaisen koirakon omana itsenään. Kaikkiin ongelmiin en tiedä vastausta heti, mutta otan niistä kyllä selvää seuraavaksi kerraksi. Kursseillani ei tehdä töitä hampaat irvessä, vaan kaikilla pitää olla hauskaa. Mutta koiran tulee myös tehdä työnsä osaamistaitonsa mukaan, kun siltä sitä pyydetään.


Marika Mykrä

Minut koiraharrastusmaailmaan on alunperin tuonut chihuahua, joka ei rotuna ole se tavallisin harrastuskoira. Vaikeuksien kautta voittoon siis. Aloin innostua koirien kouluttamisesta ja mikä vie omaa intoa eteenpäin on se ilon määrä niiden oivallusten jälkeen, kun on saanut ns. hankalankin koiran toimimaan ja innostumaan ja näkee koiran innon tehdä. Nykyään minulla on tämän chihun lisäksi harrastuskoirina myös kääpiövillakoira ja kromfohrländer. Kilpailen itse tokossa, rally-tokossa, agilityssa ja koiratanssissa. Koulutan tokoa, rally-tokoa, agilitya ja olen myös Dogbic-ohjaaja. Koulutusohjaajapätevyyden olen suorittanut agilitysta, arkitottelevaisuudesta ja rally-tokosta, kilpatottelevaisuudesta aion suorittaa heti kun sopiva koulutuskurssi osuu kohdalle.

Koulutusperiaatteni on positiivisuuden kautta hyödyntäen koiran omaa halua oppia. Mielestäni ensimmäisiä asioita aina on saada ohjaajan ja koiran suhde toimimaan ja löytää koirasta motivaatio ja tekemisen ilo. Kun nämä on kunnossa, on kaikki muu helpompaa. Lempiaiheitani on myös koiran vartalonhallinta ja sen vaikutus eri toko- ja rallyliikkeisiin. Ei ole ongelmia, vaan haasteita. Toivottavasti osaan olla apuna niitä ratkaisemassa :)


Antti Mäkiranta

Olen päälle kolmekymppinen koiraharrastaja Porista. Kotonani asustaa neljävuotias australiankelpieuros Ketku ja vuoden vanha kelpienarttu Lempi. Tokoon tutustumisen aloitin vuonna 2011 lapinporokoirauroksen kanssa, mutta varsinaisen kipinän harrastamiseen ja kisaamiseen sain Ketkun kanssa. Ketkun ja Lempin harrastuksiin kuuluu myös pelastuskoiratoiminta.

Ketkun kanssa olemme kisanneet tokon avoimessa luokassa kahden AVO1-tuloksen verran.

Aloitin kouluttamisen TVA:lla vuonna 2015. Tällä hetkellä koulutan alempaa korkeakoulua.


 
https://sites.google.com/site/tvapori3/kouluttajat/jennim%C3%A4kiranta.jpg
 Jenni Mäkiranta

Olen 26-vuotias porilainen koiraharrastaja. Ensimmäiset toko-kurssini kävin vuonna 2007 edesmenneen chow chowni kanssa. Harrastus vei mukanaan, ja tällä hetkellä treenikavereita löytyy kotoa kolme: kultainennoutaja Ada, englanninspringerspanieli Plättä ja karkeakarvainen mäyräkoira Nippe. Ada ja Plättä treenailevat ylempiä luokkia varten, Nippeä valmistelen alokasluokkaan.

Tokon lisäksi kisaan Plätän kanssa agilityn 3-luokassa. Nipen päälaji on metsästys. Myös näyttelyissä meihin saattaa törmätä.

Kouluttajana pyrin ottamaan jokaisen koirakon yksilöllisesti huomioon.  Parhaat tulokset ja hauskimmat treenit syntyvät hyvällä yhteistyöllä koiran kanssa – siihen siis pyritään! 


Maria Pykilä

Olen aktiivinen TVAlainen ja tokoilija vuodesta 2008 alkaen.

Kotonani asustaa kaksi tolloa, Pablo ja Ukko. Pablon kanssa olemme kursseilleet paljon ja kokeessakin ollaan käyty muutamaan otteeseen. Nykyään Pablo viettää ansaittuja eläkepäiviä ja virallista harrastuskoiran virkaa toimittaa Ukko. Ukon kanssa kilpailemme tokon avoimessa luokassa ja olemme suorittaneet BH-kokeen. Uutena lajina olemme aloittaneet PK haun.

Olen kouluttanut TVA:lla kuusi vuotta, tällä hetkellä koulutan lähinnä rallytokoa. Lisäksi olen toiminut jo useamman vuoden TVA:n hallituksessa ja kaudella 2017 vastaan extrakursseista.

 Mirka Riuttamäki

Moikka! Innostuin koiraharrastuksesta ensimmäisen koirani Peetun myötä seitsemän vuotta sitten, kun hakeuduin eskarikurssille TVA:lle. Sekarotuisen Peetun kanssa harrastimmekin aktiivisesti tokoa ja agia, mutta nykyisin hän elelee eläkeläisen elämää. 

Tällä hetkellä kotonani Ulvilassa asustelee Peetun lisäksi kaksi saksanpaimenkoiraa. Nelivuotiaan Peppin kanssa on harrastettu jo tavoitteellisemmin: plakkarissa on BH,  TK1, TK2 ja TK3 sekä vuoden 2014 Toko-tulokkaan ja 2015 Toko-koiran tittelit. Perheemme “nuori kapinallinen” taas on parivuotias uros Pate, jonka kanssa on harrastettu PK-jälkeä ja suojelua, tokoa ja tottista, ja agilityakin on kokeiltu. Tulevaisuus on vielä avoin, tavoitteena nyt ensin BH-koe. 
 
TVA:lla kouluttamisen aloitin syksyllä 2016 ja TOKON liikkeenohjaaja kurssin suoritin keväällä 2017. Minua näkee useimmiten TVA:n järjestämissä kokeissa ja tapahtumissa sekä kymppi- ja lukioryhmien parissa. Mielestäni tärkeintä on ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö ja iloisuus!
 

  
Heidi Särkipaju
 
Olen 34-vuotias koiraharrastaja Porista.  Koiraharrastus on perheellemme yhteinen harrastus ja kaikki perheen jäsenet treenaavatkin koiriaan omalla tasollaan. Laumaan kuuluu tällä hetkellä 6 koiraa. Koiraharrastus on alkanut perheessämme 2002.
 
Itse treenaan ja kilpailen 2007 syntyneen bordercollieuroksen kanssa sekä 2014 syntyneet bc uroksen kanssa. Kilpailen tällä hetkellä palveluskoirien hakukokeessa vanhemman koirani kanssa ylimmässä luokassa tavoitteena käyttövalionarvo kesälle 2016 ja treenaan haulla nuorta bc-urosta Meekoa tähtäimenä startata haulla kesällä 2016.. Tokoillut olen Rafikin kanssa FITVA- tunnuksen verran. Haun lisäksi harrastan paimennusta ja perheemme lajivalikoimaan kuuluu PK-jälki, jota harrastaa mieheni Harri Särkipaju sekä toko ja agilitykin tyttäremme toimesta.
 
Omassa treenaamisessani ja kouluttamisessani painotan ennen kaikkea koiran motivaatiota tehdä ohjaajan kanssa yhdessä töitä korkeassa viretilassa. TVA Pori ry:llä olen kouluttanut TVA:n alkuajoista saakka.Tällä hetkellä koulutan pääsääntöisesti PK-tottisryhmiä.
 

 
Ninni Uusitalo
 
Olen -88 syntynyt aktiivinen koiraharrastaja Porista. Harrastukseni alkoi vuonna 2004, kun novascotiannoutaja Elli astui taloon toimittamaan lenkkikaverin virkaa. Kuitenkin vähitellen ohjauduimme harrastusten pariin ja sillä tiellä ollaan. Ellin kanssa olemme harrastaneet aktiivisesti näyttelyitä ja tottelevaisuutta, joista todistuksena melkoinen rivi kauneustitteleitä ja FI TVA. Tutuksi ovat tulleet myös nome, mejä ja agility ja on sitä tullut kasvatettua yksi pentuekin oman kennelnimen alle. Koiramäärä ja rotukirjo on pikku hiljaa kasvanut, joten kokemusta on kertynyt runsaasti erilaisista koirista. Nyt aktiivisina harrastuskavereina eri lajeissa toimivat tollerit Paavo ja Raili sekä portugalinvesikoira Sissi.

Kouluttajana olen suorasanainen, mutta kannustava ja pyrin löytämään jokaiselle koirakolle sen parhaimman tavan oppia ja hioa yhteistyötä. Autan mielelläni myös muihin lajeihin liittyvissä pulmatilanteissa.

 

 
Sini Vesterinen
 

Olen harjavaltalainen 29-vuotias TOKO-harrastaja. Tottelevaisuuskoulutuksen olen aloittanut vuonna 2006, jolloin ensimmäinen kisakoirani Manta (Staffordshirenbullterrieri) oli pentu. Yhdessä ollaan siis lajiin kasvettu, ja haparoiden siinä edistytty erikoisvoittajaluokkaan asti, josta Manta jäikin eläkkeelle 2013. Nuorempi staffini Kalle kisaa avoimessa luokassa.


Toko on tällä hetkellä ainoa lajimme, mutta epäsäännöllisesti olen kummankin kanssa agilityä opetellut. Olen kouluttanut TVA:lla vuodesta 2009, hallituksessa ja koulutusvastaavana vuodesta 2011, liikkeenohjaajakurssin kävin myöskin vuonna 2011. Minua näkee useimmiten TVA:n järjestämissä kokeissa ja tapahtumissa sekä kymppi- ja lukio -ryhmien parissa :) 
  


 

Kouluttaja, lähetä kuvasi ja uusi tai korjattu esittelytekstisi tästä.
 
Comments