Kurssiselosteet

Mikäli olet epävarma siitä, mille tasolle sinun olisi parasta ilmoittautua, ota yhteyttä kouluttajaasi tai koulutusvastaavaan tva.pori@gmail.com. Kaikissa extrakursseihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä extravastaavaan (extrat.tva@gmail.com).

Aloita näistä


ALKEISKURSSI

Pennut 8 vko – aikuiset aloittelijat

Kurssi on tarkoitettu aloitteleville koirakoille, jotka hakevat kokemusta koiraharrastamisen aloittamisesta ja arjentaitojen hallinnasta. Kurssille voivat osallistua kaikenikäiset koirat jo 8 viikon ikäisestä koiranpennusta veteraaneihin. Alkeiskurssilla harjoitellaan koiran ja koiranohjaajan perustaitoja, kuten istumista, makaamista, odottamista ja seuraamista. Alkeiskurssi antaa hyvät pohjat kotikoiran tottelevaisuuteen ja käsittelyyn, mutta on myös ensiaskel kohti tavoitteellista harrastamista.

HARRASTUSKOIRAN PERUSKURSSI

Kurssi toimii perustana toko-, rallytoko-, PK- ja agilitykoirille. Peruskurssilla keskitytään harrastuskoiran peruspilareihin, kuten esimerkiksi erilaisiin palkkaamistapoihin, hallintaan, perusasentoon ja luoksetuloon. Kurssin voi uusia tarvittaessa. Kurssi olisi hyvä olla käytynä ennen jatkamista toko-, rallytoko-, PK- ja agilitykursseille. Harrastuskoiran peruskurssiin kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.

Tokokurssit


TOKO ALO

Harrastuskoiran peruskurssin käyneet

Tavoitteellista tottelevaisuuskoulutusta TOKOn alokasluokkaan tähtäävälle. Kurssille ei ole ikärajaa koiralle, tärkeämpää on ohjaajan motivaatio tavoitteelliseen koiran kouluttamiseen. TOKO ALO -kurssiin kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.


TOKO ALO / AVO

TOKO ALO:n käyneet

Tällä kurssilla jatketaan TOKOn alokasluokan ja avoimen luokan liikkeiden harjoittelua. Tälle kurssille siirrytään kouluttajan tai koulutusvastaavan suosituksella. TOKO ALO/AVO-kurssiin kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.

TOKO AVO / VOI

TOKO ALO/AVO:n käyneille

Tällä kurssilla harjoitellaan TOKOn avoimen ja voittajaluokan kilpailuliikkeitä. Treenipaikka TOKO AVO/VOI-kurssille aukeaa kouluttajan tai koulutusvastaavan suosituksella tai ALO1-tuloksen myötä. TOKO AVO/VOI-kurssiin kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.


TOKO VOI / EVL

TOKO AVO/VOI:n käyneille

Tässä ryhmässä hiotaan voittajaluokan ja/tai erikoisvoittajaluokan kilpailuliikkeitä. TOKO VOI/EVL-kurssiin kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Korkeakoulukurssin voi tarvittaessa kerrata. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.

Rallytoko


RALLY-TOKO ALO

Tasovaatimuksena harrastuskoiran peruskurssi, pentukurssi tai vastaavat taidot (koira hallinnassa sekä osaa perusasennon ja seuraamisen alkeet). RALLY-TOKO ALO on alkeiskurssi rally-tokon maailmaan. Kurssilla opiskellaan rally-tokon säännöt ja perustaidot sekä tehdään pieniä rataharjoituksia koirakoiden tason mukaan. Kurssiin kuuluu 8 koulutuskertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.


RALLY-TOKO ALO-AVO

Tasovaatimuksena RALLY-TOKO ALO tai vastaavat taidot. RALLY-TOKO ALO/AVO-kurssilla opiskellaan rally-tokon perustaitoja ja alempien luokkien liikkeitä. Kurssilla tehdään sekä tekniikka- että rataharjoituksia. Kurssiin kuuluu 8 koulutuskertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.


RALLY-TOKO AVO-VOI

Tasovaatimuksena hyväksytty tulos alokasluokasta tai vastaavat taidot. Tällä kurssilla keskitytään avoimen ja voittajaluokkien liikkeiden opiskeluun sekä hiotaan alemmista luokista tuttuja perustaitoja paremmiksi. Kurssilla aloitetaan myös oikean puolen seuraamisen harjoittelu. Kurssilla tehdään sekä tekniikka- että rataharjoituksia. Kurssiin kuuluu 8 koulutuskertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.


RALLY-TOKO VOI-MES

Tasovaatimuksena hyväksytty tulos avoimesta luokasta tai vastaavat taidot. Tällä kurssilla keskitytään voittaja- ja mestariluokkien liikkeiden opiskeluun sekä hiotaan alemmista luokista tuttuja perustaitoja paremmiksi. Kurssilla tehdään sekä tekniikka- että rataharjoituksia. Kurssiin kuuluu 8 koulutuskertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.

Palveluskoirien tottelevaisuus


PK-TOTTIS

Ryhmässä treenaavan koiran tasolla/iällä ei ole merkitystä, mutta tähtäimessä tulee olla starttaaminen PK-puolella jossain lajissa. Kurssin aikana painotetaan koiran motivaatiota, hallintaa sekä vietin käyttöä tottelevaisuudessa. Tekniikan hiominen tapahtuu kurssilla vasta motivaation ollessa kunnossa. PK- tottikseen kuuluu 8 treenikertaa, hinta on 30 euroa / kurssi. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä.

Agility


AGILITY ALKEET

Agilityn alkeet on kurssi, jolla perehdytään agilityn saloihin. Kurssilla käydään läpi erilaisten agilityesteiden suorittamista koirakon kyvyn mukaan. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Harrastuskoiran peruskurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot (luoksetulo, odottaminen). Koiran on oltava vähintään 9 kk ikäinen ennen kurssin alkamista. Koiran on oltava hallinnassa ja pystyttävä treenaamaan hallilla samanaikaisesti muiden kanssa.


AGILITY ALKEISJATKO

Agility alkeisjatkossa jatketaan koiran agilitytaitojen kehittämistä. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Agility alkeet -kurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot. Kurssilla perehdytään syvemmin keppien, kontaktiesteiden ja ohjauksien suorittamiseen. Koiran on oltava vähintään 9 kk ikäinen ennen kurssin alkamista. Koiran on oltava hallinnassa ja pystyttävä treenaamaan hallilla samanaikaisesti muiden kanssa.


AGILITY JATKO

Agility jatkossa koiran taitoja kehitetään koirakon osaamistason mukaan. Kurssin tavoitteena on saada koirakko suorittamaan jo hieman pidempääkin radanpätkää ja tutustuttaa koirakkoa kisaamisen maailmaan. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka ovat käyneet vähintään Agility alkeisjatko -kurssin tai omaavat kurssilla opittavat taidot.


AGILITY KISAAVAT 1-LK

Agility kisaavat 1-lk on kurssi koirakoille, jotka kisaavat jo 1-luokassa tai tähtäävät kisaamaan. Koirakolla pitää olla hallussa jo suurin osa esteistä (puutteita saa olla esim. kepeissä ja kontaktiesteissä). Kurssilla harjoitellaan 1-luokan tasoisia rataprofiileja.


AGILITY KISAAVAT 1- JA 2-LK

Agility kisaavat 1- ja 2-lk on kurssi koirakoille, jotka jo kisaavat 1- tai 2-luokassa. Koirakolla pitää olla esteet yleisesti ottaen hallussa ja kurssilla treenataan koirakolle vaikeita asioita 1- ja 2-luokkien rataprofiilien mukaisesti.


AGILITY KISAAVAT 2- JA 3-LK

Agility kisaavat 2- ja 3-lk on kurssi koirakoille, jotka jo kisaavat 2- tai 3-luokassa. Koirakolla pitää olla esteet yleisesti ottaen hallussa ja kurssilla treenataan koirakolle vaikeita asioita 2- ja 3-luokkien rataprofiilien mukaisesti.